Vond u ons via een zoekrobot? Klik dan hier om naar de startpagina te gaan

  U bevindt zich hier: Wijnen >> Schuimwijnen en Champagne >>  Segura Viudas                                                           
 CAVA 
 Segura Viudas - Cava
      

Zoals bij de Franse champagne en andere mousserende wijnen wordt de Cava volgens de "méthode traditionnelle" gemaakt, een bereidingsmethode die in de wijnwet omschreven staat met de tweede gisting op fles als voornaamste kenmerk. CAVA betekent eigenlijk '(wijn)kelder, grot' en komt voornamelijk uit de streek van Barcelona en Tarragona. In het hart van de Cava streek, in Torrelavit (Barcelona), op 6 km van Sant Sadurni d’Anoia vinden we Segura Viudas. Het domein dateert al van de 11e eeuw, toen er een wachttoren werd opgetrokken. Die werd later omgevormd tot een “masia”, een Catalaans woonhuis. Toen op het einde van de 19e eeuw de productie van mousserende wijnen in de regio begon maakte dit domein zijn eerste wijnen. De internationale verkoop onder de merknaam begon pas in 1969, maar was al van bij het begin een groot succes. Het in moeilijk vandaag een producent te vinden die meer internationale erkenning verwierf. Geloof ons: er is héél wat Champagne te koop die meer dan het dubbele of driedubbele kost van deze Cava, zonder zelfs maar in de buurt te komen van zijn kwaliteit !
En wat de goedkope supermarktchampagne van 9.99 euro betreft: proef deze eens blind naast onze Cava. U zal snel begrijpen wat we bedoelen met "beter een goede Cava dan een slechte Champagne"

>> Lees meer op de site van Segura Viudas: www.seguraviudas.com  (Spaans, Engels en Catalaans)
Brut reserva € 8.85
Hét grote succesnummer en onze meest verkochte Cava. Gemaakt van 50 % Macabeo (kracht), 35 % Parellada (fris aroma) en 15 % Xarel-Lo (elegantie en vitaliteit). Wat bepaalt het succes? Het gaat om een "reserva". Wettelijk moet de twee gisting op fles ten minste 9 maanden duren voor Cava. Deze reserva rijpt ten minste 13 maanden, waardoor hij zachter, voller en ronder wordt en de zure accenten van de jonge wijn verminderen. Te drinken als aperitief, maar is krachtig genoeg om ook gedurende de maaltijd te drinken, of bij uiteenlopende tapas. Elegant, harmonieus, evenwichtig, fris en met zeer persistente mousse.  
 
Reserva mini 20 cl (verpakt per 3) € 3.20
De Brut Reserva is ook verkrijgbaar in miniflesjes van 20 cl: handig als je alleen thuis bent, om met twee een klein slaapmutsje te drinken, in cocktails, …. 3st: € 9,5
 
Reserva Heredad (per fles in etui)   € 19.55
De Brut Reserva Heredad doet er van druif tot glas 3 jaar over. De Macabeo en Parellada druiven worden allemaal met de hand geplukt en alleen de eerste persing wordt gebruikt. Het is een blend die bestaat uit 9 verschillende wijnen die allemaal hun eerste vinificatie in roestvrijstalen tanks hebben gehad. De belangrijkste druif in deze blend is de Macabeo druif (67%) welke zorgt voor de zure frisse tonen en voor een goede rijping tijdens de 30 maanden sur lie. De Parellada (33%) zorgt voor zachtheid en finese. Zowel bij de eerste als de tweede fermentatie worden speciaal geselecteerde gistsoorten gebruikt die bijdragen aan de structuur en de complexe aroma's van honing, gedroogd fruit en bloemen. Deze bijzondere cava valt daarenboven op door zijn presentatie. De fles heeft een zware, massief metalen onderkant en wordt wordt standaard in een individuele geschenkverpakking geleverd.

Reserva Heredad is een complexe en bedwelmende Cava die zijn rijkdom levert zonder zoetheid. Zijn krachtige diepe smaak heeft een rokerige mineraliteit en frisse appeltonen. Deze cava is vol en vlezig genoeg om te dienen met gebraden kip of albóndigas de ternera (kalfsvlees gehaktballetjes).
 
 
Reserva Heredad Magnum (per fles in houten kist)      € 40.25
In deze magnumfles met bijhorend houten kistje is deze fles natuurlijk nog indrukwekkender. Het logo van Segura Viudas is ingebrand in het deksel, maar wat zeker indruk zal maken bij uw gasten is dat deze cava, uit alle schuimwijnen die Spanje produceert, werd uitgekozen om te schenken bij het huwelijk van de Spaanse kroonprins.
 
Prijzen steeds inclusief BTW, per bestelling vanaf 12 flessen - ook gemengd
Voor bestelling: mail  bestel@vinas.be  | Voor offerte horeca: mail: horeca@vinas.be

 

© Wijnhuis Vinas 2005 - 2013