U bevindt zich hier: Wijnen >> Dessertwijnen >> Porto >> Quinta da Peça                                                           
 PORTO 

Vond u ons via een zoekrobot? Klik dan hier om naar de startpagina te gaan

  • Quinta da Peça
 Quinta da Peça - Porto 

In tegenstelling tot “merkporto” is een Single Quinta port afkomstig van één welbepaald domein (Quinta), en dus van één wijngaard, net als een Château in Franse wijnen. De druivenstokken van deze Quinta liggen vrij hoog, van 200 tot 500 meter. Dit koelere klimaat zorgt ervoor dat de druiven van voldoende frisheid kunnen genieten, wat een enorm fruitige, evenwichtige en geconcentreerde Porto oplevert.

>> Lees meer op de site van Quinta da Peça:                 (Spaans en Engels)
Quinta da Peca White € 11.55
Enorme investeringen en wijngaardcontrole hebben ertoe geleid dat er nu ook een witte Quinta da Peca beschikbaar is. De witte versie is ongewoon complex door de oude wijnstokken en lage rendementen.    
 
Quinta da Peca Red € 11.55
Deze rode port is eerder een portwijn als porto: het is geen loodzware versuikerde drank maar een ongelooflijk lekker glas voor de prijs van een gewone Tawny of Ruby port. Voor deze kwaliteit moet je bij heel veel producenten al naar een LBV of Vintage grijpen. Een zaligheid bij onder meer een crème brûlée of een zachte schimmelkaas type Gorgonzola.  
 

Late Bottled Vintage 1999 (LBV)

€ 15.85
LBV port wordt gemaakt van de wijn van één bepaald jaartal, die nog een tijd rijpt vooraleer gebotteld te worden. De diep paarse kleur en de prachtige structuur, ondersteund door fijne tannines, verraden het bewaarpotentieel van zeker nog vijf jaar van deze port.  
 

Ook bij ons verkrijgbaar:

  • Porto Niepoort

 
Prijzen steeds inclusief BTW, per bestelling vanaf 12 flessen - ook gemengd
Voor bestelling: mail  bestel@vinas.be  | Voor offerte horeca: mail: horeca@vinas.be

 

© Wijnhuis Vinas 2005-2012