Vond u ons via een zoekrobot? Klik dan hier om naar de startpagina te gaan

  U bevindt zich hier: Wijnen >> Nieuwe wereld >> Chili >> Echeverria                                                              
 CHILI 
 Echeverria

Het geheim van Echeverria is dat het een oud familiaal bedrijf is. Alle leden van de familie werken mee, met een passie voor fruitgedreven, evenwichtige wijnen van zeer hoge kwaliteit in zowel de gewone wijnen als de topreserva’s. De druivenstokken zijn niet-geënte afstammelingen van Franse variëteiten van voor het Phylloxera-tijdperk. Het gebruik van chemische stoffen wordt tot een absoluut minimum beperkt, de pluk gebeurt met de hand en in kleine mandjes voor maximum 18 kilogram om de druiven niet te beschadigen. Hier heeft men zuiver smeltwater van de Andesgletsjers ter beschikking voor irrigatie, en om te zorgen dat de planten slechts het strikte minimum aan water krijgen wordt het waterpeil in elk perceel van de wijngaard tweemaal per maand gemeten. Een topdomein, vooral voor het loepzuivere fruit van de Unwooded Chardonnay, de zwaar “ge-eikte” toets van de Chardonnay Reserva, de krachtige en fruitige Cabernet Sauvignon Reserva en de voor Chili typische en zeer prijswaardige Carmenère. 

>> Lees meer op de site van Echeverria: www.echewine.com  (Engels)
WIT
Unwooded Chardonnay 2010 € 6.65
Fris en fruitig, met een puur Chardonnay karakter. Lekkere aperitiefwijn of bij koude zeevruchten en delicate vissoorten, jonge kazen en geitenkaas  
 
Chardonnay Reserva 2009 € 8.85
Aroma’s van rijpe vruchten als peer en perzik, aangevuld met houttoetsen en vanille van de gisting én rijping op eiken vaten. Lekker complex bij zalm, tonijn, pasta in roomsaus en wit vlees en kip.  
 
ROOD  
Echeverria Carmenère 2009 € 6.65

Voor deze Carmenère kreeg Echeverria de gouden medaille in belangrijkste competitie voor Chileense wijnen en de trofee « Best Value Red wine”. Met andere woorden: beste prijs/kwaliteit in Chileens rood. De beste uit de reeks rode.

 
 
Echeverria Cabernet Sauvignon 2009 € 6.65
 
Echeverria Cabernet Sauvignon Reserva 2006 € 8.85
Een complexe wijn die aroma’s van intens rijp fruit combineert met een elegante eiktoets, nu al enorm lekker en met een bewaarpotentieel van zes à acht jaar. Lekker bij geroosterd vlees, lam, pasta’s met zware sausen, en milde romige kazen. De beste uit de "Reserva" reeks.  
 
  Andere Chileense wijnen
Prijzen steeds inclusief BTW, per bestelling vanaf 12 flessen - ook gemengd
Voor bestelling: mail  bestel@vinas.be  | Voor offerte horeca: mail: horeca@vinas.be

 

© Wijnhuis Vinas 2012