EVENEMENTEN
VOORBIJE EVENEMENTEN
>> Openflessendag 2009

 

Op zondag 29 november om 14 uur was het weer zover. Terug van weggeweest: de niet-te-missen openflessendag. , dit keer ook met halveflessenavond. U proefde de vaste waarden en nieuwe ontdekkingen uit Australië, Bordeaux, de Loire, Spanje, ontdekte nieuwe cava's en ook de zoetekauwen werden niet vergeten in De Groote Hoef in Lommel.

We hadden meerdere cava's klaarstaan om te ontdekken, het hele gamma van Baltasar Gracian (inclusief een prachtige Reserva!), Château Goubau en Bolaire, een heerlijke Australische Shiraz aan minder dan 9 euro, schitterende Bordeaux rond 10 euro. Te veel om op te noemen: kijk maar eens op deze pagina voor een korte impressie.  

>> Openflessendag 2007

 

De openflessendag van 25 november was ook dit jaar weer een schot in de roos. De nieuwe jaargangen van onze vaste waarden en ontdekkingen uit o.a. het Franse Zuiden, Spanje, Australië en Zuid-Afrika waren present. Zoals de nieuwe Baltasar Vinas Viejas 2005 (91 punten bij Parker, voor 8.55 euro), een Zuid-Afrikaanse Cap Classique millésimé van 100 % Chardonnay die menig Champagneboer naar adem doet happen, een medaillewinnende Ribera del Duero rond 9 euro, en onze superontdekking van de laatste maanden: Château Goubau uit Bordeaux. Stephane Goubau, de eigenaar van dit Château woont in het Antwerpse en kwam zelf zijn spectaculaire eerste oogst voorstellen. We geven hierbij "ter leering ende vermaeck" ook nog even de volledige top 10 van de meest populaire ontdekkingen: klik hier  

>> Download de degustatielijst

>> Openflessendag 2006
Op zondag 26 november organiseerden wij de tweede openflessendag in domein "De Groote Hoef" te Lommel. U kon er onze vaste waarden en nieuwe ontdekkingen proeven, de wijnen voor de feesten selecteren en ter plaatse uitproberen met uiteenlopende gerechten, en natuurlijk aankopen met onze eindejaarskorting  >>
>> Proefdagen 2005
Op zaterdag 19 en zondag 20 november 2005 organiseerden wij onze degustatiedagen in domein "De Groote Hoef" te Lommel. Op zaterdagavond met een gastronomisch menu, op zondag was er openflessendag met aangepaste hapjes.  >> Bekijk enkele sfeerfoto's
>> Lekkerbekkenmarkt 2005
Al voor de derde keer was Wijnhuis Vinas present met een selectie droge en zoete witte en rode wijnen op de Lekkerbekkenmarkt op het marktplein in Peer. Dit evenement groeide uit de kaas- en biermarkt en vindt plaats in het eerste weekend van juli.
>> Kasteelwijnbeurs 2004

In november 2004 presenteerden wij onder meer onze Kaapse wijnen van Boland Kelder en Rietvallei, Portugese wijnen en de Porto's van Quinta da Peça op de Kasteelwijnbeurs, die we trouwens mede organiseerden. Dit jaar kan u onze wijnen proeven op onze exclusieve degustatiedagen.
UW EVENEMENT IN SAMENWERKING MET WIJNHUIS VINAS
Indien u zelf een evenement plant waarbij u een bodega of wijnbar wil organiseren bent u bij ons aan het juiste adres. Wij geven bijvoorbeeld een opendeurdag, een lustrumviering, een concert of eender welk feest een extra dimensie door er een wine-bar, bodega of degustatie in te richten. Wij zorgen voor alles: glazen, voor goede wijnen en voor de nodige vergunningen. U hebt uiteraard ook geen probleem met niet-verkochte flessen: die nemen we gewoon terug mee.

 

© Wijnhuis Vinas 2007