FOTOGALERIJ
>> Wijn- en kookavond Heilig Kruiscollege Maaseik- juli 2005
Stilaan een jaarlijkse traditie: in de zomervakantie blazen een aantal wijnliefhebbers/keukenpieten van het leerkrachtenkorps van het College Heilig Kruis/Sint-Ursula verzamelen op het terras van Wijnhuis Vinas in Peer. Ieder koppel staat in voor één gerecht, wij zorgen voor een wijnaanpassing, waarbij er soms ook méér dan één wijn wordt geproefd om het beste huwelijk tussen wijn en gerecht te bepalen. Op naar de lustrumeditie in 2006!

Het eerste hapje bij Cava Segura Viudas: vismousse

Ook bij een tweede amuse blijft de Cava zich bewijzen

Een derde amuse - of begint het nu al op een voorgerecht te lijken?

Het ideale tussengerecht in de zomerhitte? Citroensorbet met een glaasje Limoncello

Citroensorbet in close up

Een doorwrocht hoofdgerecht: gevulde kalkoenborst

Plaats van het gebeuren: het aperitiefterras

Na het verdwijnen van de zon: de verderzetting binnen

Koken voor zoveel volk is hard labeur

Héél hard

Ook het serveren gebeurt (semi?)professioneel

Het resultaat van een hele avond eten en proeven: 15 lege flessen

 

     

 

© Wijnhuis Vinas 2005