FOTOGALERIJ
>> Wijn- en kookavond van de Collega's van het Kruiscollege Maaseik- augustus 2008
Voor de zevende keer al werden de messen geslepen en de ovens verwarmd voor het culinaire event van het jaar voor de groep culinaire collega's van het College Maaseik. De formule is heel simpel: elk koppel staat in voor de volledige bereiding en service van één gerecht, wij zorgen voor de aangepaste wijnen. Werken en genieten van 16 uur tot na middernacht, eten en drinken als in een sterrenrestaurant voor een "home made prijs". Of hoe proef je anders negen wijnen voor 15 euro?
 

Het eerste aperitiefhapje: carpaccio van drie vissoorten gemarineerd in limoen met kokosmelk, in het gezelschap van een topchampagne uit Avize.

Een koud soepje van courgette en munt, met geitenkaas en pijnboompitten.

In detail

Rundercarpaccio met rucola en pecorino: dit vraagt om een nog stevigere Champagne

Kaaspralines: Oud-Brugge kaas in een Mascarpone jasje, prachtig afgewerkt met een pistachenootje

Dit hapje vraagt een zeer stevige Champagne: 100 % Pinot Noir uit de Grand Cru wijngaard van Marie Noelle Ledru

Een soepje van bloemkool en paprika, met een vleugje curry. Geen wijn nodig!

Gegrilde tonijn met linguini alla Puttanesca. Duivels pikante rode pepertjes, ansovis en olijven worden moeiteloos getemd door een Verdicchio uit 2000: het bewaarpotentieel van La Monacesca is weer eens bewezen, maar ook de fruitige Sancerre van Bourgeois komt tot zijn recht..

Enthousiaste toelichting en presentatie van het gerecht ...

... voor kritische toehoorders :-)

Als hoofdgerecht een Saltimbocca, dat smeekt om een rode Italiaan van 50 % Montepulciano, 50 % Sangiovese. De Rosso Piceno van Saladini Pilastri did the job!

The proof of the pudding ...

... is in the eating

Een recept uit Sauternes: taart met peren en Roquefort

En bij deze Peerentaert is een Sauternes natuurlijk verplicht: wat beter dan een goede buur van d'Yquem uit het topjaar voor Sauternes: Haut Bergeron 2001

En men zag dat het goed was

Zelfs bij de koffie was er nog een hapje

Working in the kitchen: het hoort erbij

ook voor de mannen

De balans van een avondje oenologisch genot

 
 

 

© Wijnhuis Vinas 2008