Klik hier om naar de startpagina te gaan                                                      

 

Perentaart met Roquefort
  en een glaasje Sauternes 
Ik leerde dit recept kennen tijdens een bezoek in Sauternes. Voor een Limburgs accent kan je de Roquefort natuurlijk vervangen door Achelse Blauwe. 
Nodig
Een pakje bladerdeeg
3 peren, nog niet té rijp
1/2 koffielepel rietsuiker
80 à 90 gram Roquefort (of Achelse Blauwe)
Maken
Snijd twee schijven uit het bladerdeeg, zo groot als je bakvorm
Schil de peren en snijd ze in fijne schijfjes
Leg een schijf bladerdeeg op een blaadje bakpapier in de bakvorm en bedek met de fijne schijfjes peer
Strooi er een beetje peper en wat kaneel en de rietsuiker overheen
Kruimel de blauwschimmelkaas er overheen
Bedek met de tweede schijf bladerdeeg, duw de randen goed aan en plak ze dicht met een beetje eigeel
Plaats het geheel in een voorverwarmde oven op 200 ° gedurende 30 minuten.
Genieten
Wacht tot de taart half-lauw is en geniet er van met vrienden en een heerlijk glas Sauternes
     
Suggesties voor bijhorende wijnen
Les Premières Brûmes de Closiot, Sauternes 2007 | 2008
  Een lichte, niet te zoete Sauternes aan superprijs. Poetin-actie: laagste prijs in België en gratis verzending vanaf drie flessen  € 10.45
 
Château Suduiraut, Sauternes 2001
 Absolute topwijn in superjaar voor Sauternes, kreeg 98 punten van Parker. Poetin-actie: laagste prijs in België + gratis verzending, reeds per fles  € 88.45
Om te bestellen: ga naar het bestelformulier

 

 

 

© Wijnhuis Vinas 2014