Vond u ons via een zoekrobot? Klik dan hier om naar de startpagina te gaan

  U bevindt zich hier: Wijnen >> Europa >> Oostenrijk >> Weingut Allram                                                          

 OOSTENRIJK 

  • Weingut Allram - Strassental
 Weingut Allram -  Strassental
Allram Hasel

De "Grüner Veltliner" is een typisch Oostenrijks druivenras dat aangeplant is langs de zonnige heuvels langs de "schönen blauen Donau". Dat de druif zich zo goed thuis voelt in Oostenrijk heeft te maken met het klimaat en de lössbodem. Omdat ze traag rijpt, heeft ze immers nood aan een lang en zonnig najaar. De wijnen zijn fris, droog, fruitig en toch een beetje kruidig met een typisch accent van versgemalen peper. Rijp fruit en tintelfrisse zuren, sappige abrikoos en hint van citroen, peer en zilte mineralen. In zijn geheel is Grüner Veltliner een verfrissende, aromatische wijn die verrukkelijk is om zo te drinken maar die ook heel veelzijdig is aan tafel en bij veel lichte gerechten past.

>> Lees meer op de site van Weingut Allram: www.allram.at  (Duits en Engels)
 
Grüner Veltliner “Hasel” Kamptal 2019 € 11.25
Weingut Allram heeft in totaal 14 hectare wijngaard in Kamptal, in het Strassertal. Hasel is er een van. Deze wijngaard van ongeveer 20 jaar oud heeft een mineraalrijke, oude bodem die bestaat uit kwarts, leisteen en klei. De naam Hasel kreeg de helling omdat er vooral vroeger veel Hazelaars stonden. De oude , mineraalrijke bodem van deze wijngaard bestaat uit löss, leisteen, klei en graniet en hun mineralen worden via de grüner veltliner mooi weerspiegeld in de wijn.

Drinken als aperitief, bij gamba's en garnalen, lichte visgerechten, salades met kaas of kip tonijn en pasta met tomatensaus. Ook lichte gerechten met wit vlees of gevogelte met een kruiden- of een kaassaus zijn een goede combinatie.

 

 
Riesling Geisberg 1e lage Kamptal 2014 € 15.75
   

Weingut Allram Riesling Gaisberg is een écht droge riesling, tintelfris en fruitig. Met aroma's van citrus, perzik en ananas. De afdronk is lang en door de delicate zuren heel opwekkend.

De riesling staat op de zuidelijk gelegen helling Gaisberg aangeplant. Dit is de meest zuidoostelijke uitloper van de Manharts-berg waar een bijzonder microklimaat heerst. De afwisseling in temperatuur heeft te maken met de horizontale ligging van de wijngaard. De wijnstokken zijn tussen de 30 en de 50 jaar oud. De wijn heeft het potentieel om nog 10 tot 15 jaar te ontwikkelen op fles.

   
Prijzen steeds inclusief BTW, per bestelling vanaf 12 flessen - ook gemengd
Voor bestelling: mail  bestel@vinas.be  | Voor offerte horeca: mail: horeca@vinas.be

 

© Wijnhuis Vinas 2005 - 2021