Vond u ons via een zoekrobot? Klik dan hier om naar de startpagina te gaan

  U bevindt zich hier: Wijnen >> Frankrijk  >> Languedoc-Roussillon  >> Chapoutier Bila Haut                                                      
 LANGUEDOC-ROUSSILLON 

 
 Chapoutier - Domaine Bila-Haut 
Niet alleen in de noordelijke Rhône maakt Chapoutier voortreffelijke wijnen, ook in het uiterste zuiden van Frankrijk experimenteert hij volop. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.

>> Lees meer op de site van het huis Chapoutier: www.chapoutier.com   (Frans en Engels) 

Les Vignes de Bila Haut 2012  Côtes du Roussillon  Blanc € 8.35
    Mooie witte blend (Grenache Blanc, Grenache Gris and Macabeu). In de mond fris en zeer aromatisch. De smaak is rond, met een goede zuurgraad (afkomstig van de latere rijping gebieden op grotere hoogte)en een mooie mineraliteit. Heerlijk als aperitief, bij lichte salades, vis en gevogelte!    
         
Les Vignes de Bila Haut 2012  Côtes du Roussillon  € 8.35
  Les Vignes de Bila Haut is een mooie rode wijn uit de streek Languedoc-Roussilion, gemaakt van 45% Syrah, 35% Grenache en 20% Carignan. De geur wordt gedomineerd door rood fruit en struikgewas (garrigue).  Een plezierwijn om te drinken.  
       
Bila Haut Occultum Lapidem 2009 - Côtes du Roussillon Villages  (Parker 92 P) € 13.85
Een unieke rode wijn met een donkere granaatrode kleur, gemaakt van 60% Syrah, 30% Grenache en 10% Carignan. In de geur ruik je eerst grafiet en leer, vervolgens komen er intense aroma's van peper, zwart fruit en struiken. Rijk en dik in de mond, vlezig en sappig, met in de afdronk delicate tannines en een goede frisheid.
Robert Parker gaf 90+ en schreef:
From Grenache, Carignan, and Syrah planted in a mixture of gneiss, schist, and chalk, and vinified half each in tank and barrel (demi-muids as well as barriques), the 2009 Cotes du Roussillon Villages Latour de France Occultum Lapidem - due to have been bottled in May - is scented with rosemary, sage, blackberry, mulberry, which are joined on a rich, expansive palate by marrow-rich meatiness and a striking, saline, iodine-tinged savor that I can only liken to shrimp shell reduction. (It there's a wine for "surf 'n turf," it's this.) The sense of clarity, brightness, and energy here is utterly infectious and the combination of pure dark fruits, invigoratingly pungent smokiness, and saliva-inducing salinity is bound to induce hunger - among other things for the next sip. Look for at least ten or a dozen years of stimulating acquaintance. 
       
  Bila Haut Occultum Lapidem 2012 - Côtes du Roussillon Villages (Parker 94 P) € 16.55  
         

Andere wijnen uit Languedoc-Roussillon

  

   
Prijzen steeds inclusief BTW, per bestelling vanaf 12 flessen - ook gemengd
Voor bestelling: mail  bestel@vinas.be  | Voor offerte horeca: mail: horeca@vinas.be

 

© Wijnhuis Vinas 2005 - 2014