Vond u ons via een zoekrobot? Klik dan hier om naar de startpagina te gaa

  U bevindt zich hier: Wijnen >> Frankrijk  >> Bordeaux >> Bordeaux                                                            
 BORDEAUX
 Bordeaux rood
Als er één wijnregio in de wereld is waarin we het best thuis zijn, dan is het wel Bordeaux. Ik ben er gemiddeld om de drie jaar wel een week of twee op rondreis, op zoek naar de "trouvailles" die een veel betere kwaliteit bieden dan de prijs doet vermoeden. Onze drie topdomeinen zijn Château Penin, Fleur Haut Gaussens en -nieuw- vanaf midden december ook L'Isle Fort. Naast deze Bordeaux en Bordeaux Superieurs van rond de 10 euro per fles kan u bij ook terecht voor het hele gamma aan Grand Cru Classé wijnen. Op deze lijst hebben we er enkele van ons aanbod opgenomen. Op zoek naar iets dat niet op de lijst staat of een jaar dat moeilijk te vinden is? Vraag het ons !
   
Château Penin    
    Patrick Carteyron, oenoloog en vijfde generatie wijnmaker maakt jaar na jaar zeer goede en heel regelmatige Bordeaux wijnen, die elk jaar een herkenbaar karakter hebben. Een aanrader is zeker zijn drie wijnen te vergelijken: de Tradition, Grande Selection en de topcuvée Les Cailloux zijn alledrie absoluut betaalbare Bordeaux. We hebben ze samengebracht op een afzonderlijke webpagina: klik hier op  Château Penin

   
Château L'Isle Fort 2016 en 2018 | Bordeaux Supérieur € 12.85  
Bordeaux / Supérieur   De "must buy" Bordeaux 2016 volgens Revue de Vin de France. Door ons geselecteerd na een week rondreizen en proeven in de zomer van 2020, en vanaf nu exclusief in België ingevoerd door Wijnhuis Vinas.

LANCEERPROMOTIE: 11 PLUS 1 GRATIS = € 11.45

 

   
Château Fleur Haut Gaussens 2015 | Bordeaux Supérieur € 9.95
    Château Fleur Haut Gaussens is een familiaal eigendom van 30 hectare op de prachtige heuvels rond Vérac, boven Lalande en Pomerol, dus op de rechteroever. Eigenaar Hervé l'Huillier heeft als vierde generatie wijnmaker al een lange traditie, en streeft naar kwaliteitsvolle, orginele en traditionele boutique wijnen met een sterke persoonlijkheid. De kwaliteit is jaar na jaar zeer consistent. De klassieke cuvée Fleur Haut Gaussens is een typische blend van de rechterover: het vooral Merlot (minstens 70 %) aangevuld met Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc én Malbec, in hoeveelheden die kunnen verschillen naargelang het jaartal.    
Château Fleur Haut Gaussens 2016 | Bordeaux Supérieur € 10.95
       
         
  Château de Respide "Cuvée Callipyge" 2016 | Graves Blanc € 14.50  
    De gewone Chateau de Respide is al een goede Graves, in wit zowel als in rood. Maar deze speciale cuvée steekt daar toch kop en schouder bovenuit. Het etiket doet aan een Griekse godheid denken, maar eigenlijk is het gewoon een knipoog naar de Griekse oudheid. Letterlijk vertaald betekent het gewoon "mooi poepke"....    
         
  Château de Respide "Cuvée Callipyge" 2014 | Graves Rouge € 15.50  
         
         
  Château Séguin 2016 | Pessac-Leognan rouge € 29.95  
    Ch. Séguin is sinds 1987 in handen van de familie Jean Darriet. Vandaag is het zijn zoon Denis Darriet die het domein beheert. Denis is een ex-juwelier, en die accuraatheid en het perfectionisme in het streven naar verfijning vinden we ook terug in zijn wijnen; De wijngaard (31ha) ligt op 2 plaatsen, allebei tussen Pessac en Léognan. De wijngaard werd volledig heraangeplant in 1988 en heeft ondertussen een respectabele leeftijd. Lage opbrengsten, veel manueel werk in de wijngaard en zachte maar voldoende extractie zorgen voor een zeer intens geconcentreerde, kwalitatieve wijn met een zalige, zachte en volle smaak.    
Château Bolaire 2005 | Bordeaux Superieur € 13.95
    Dit was een zeer harde wijn in zijn jeugd, nu echt op dronk
   
Petit Manou 2012 | Médoc € 13.35
  Petit Manou 2015 | Médoc € 15.65  
         

Potensac 2008 | Médoc

€ 21.15
Château Potensac is steeds één van de toppers van de appellatie. Dankzij zijn gunstige ligging enerzijds, maar ook dankzij de kennis en kunde van Jean-Hubert Delon van Léoville Las Cases, de eigenaar.
         
Sociando Mallet 2005 | Médoc € 51.15
Geweldig domein, dat in feite net boven Ch. Montrose ligt. In zijn jeugd ondrinkbaar hard; nu begint deze wijn stilaan genietbaar te worden, maar hij kan nog zeer lang mee. Topsuggestie voor wie aan de kinderen uit dat geboortejaar wijn wil schenken waar ze nog lang van kunnen genieten. Robert Parker gaf 93+ op 100 en adviseert deze wijn te drinken tussen 2019 en ... 2050
         
  Amiral de Beychevelle 2008 | Saint Julien € 27.55  
    De tweede wijn van Château Beychevelle, nu perfect op dronk.    
         
  Clos du Marquis 2008 | Saint Julien 54.95  
Dit is niet echt de tweede wijn van Château Leoville Las Cases, maar wordt wel door dat Château gemaakt van een wijngaard die net aan de overkant van de straat ligt... Nu mooi op dronk.
 

Château Guadet-Plaisance 2010 - Montagne Saint Emilion

€ 12.95
 

Château Guadet-Plaisance 2016 - Montagne Saint Emilion

€ 13.35  
Chateau Guadet-Plaisance is een prachtige wijngaard helemaal op de grens met Saint-Emilion. Door de prachtige zuidelijke expositie kan er hier heel wat Cabernet Franc gebruikt worden, die zorgt voor structuur en complexiteit. Deze wijn wordt gemaakt door  supertalent Pierre Taïx, die wij ook kennen van zijn schitterende Château La Mauriane. Het is een blend van 50% Cabernet Franc en 50% Merlot en rijpte op vaten van 1 jaar oud. Een nieuwe hernieuwde superontdekking en wederom een must-have.  
       

Chateau La Mauriane 2008 - Puisseguin Saint Emilion

€ 20.95

Chateau La Mauriane 2009 - Puisseguin Saint Emilion

€ 22.95

Chateau La Mauriane 2010 - Puisseguin Saint Emilion

€ 22.95  

Chateau La Mauriane 2011 - Puisseguin Saint Emilion

€ 22.95

Chateau La Mauriane 2012 - Puisseguin Saint Emilion

€ 19.35
 

Chateau La Mauriane 2016 - Puisseguin Saint Emilion

€ 22.95  
  Chateau La Mauriane Verticale 2008-2016 - Puisseguin Saint Emilion (6 fl) € 129.50  
    Het ideale geschenk voor de verwende wijnliefhebber die thuis een eigen verticale degustatie wil organiseren.    
Château Fougueyrat Saint Emilion Grand Cru 2010 € 14.35
         
  Château Dalem 2014 | Fronsac € 22.95  
    Het eigendom van ongeveer 10ha is één van de oudste wijnkastelen van de regio (sinds 1610) en wordt op dit moment gerund door Mevr. Brigitte Rullier Loussert. Ze beschikt over een ideaal plateau dat uitkijkt op Saint-Emilion en hellingen van klei - kalk met zuidelijke expositie, gelegen te Saillans. Daarnaast streeft Mevr Rullier ernaar om te werken zoals de Grand Crus, m.a.w. groene oogst, ontblading, manuele oogst, strenge triages en tweede gisting op eik zijn een absolute must voor haar! Ch. Dalem is de laatste jaren bij de absolute top van de rechterover met een kwaliteit die belachelijk veel hoger is dan het prijskaartje doet vermoeden. Op verzoek maken wij hier een verticale van, met een of meerdere flessen per jaargang.

   
  Château Dalem 2015 | Fronsac € 24.45  
 
  Château Dalem 2016 | Fronsac € 25.45  
         
         
 Andere Bordeaux
Prijzen steeds inclusief BTW, per bestelling vanaf 12 flessen - ook gemengd
Voor bestelling: mail  bestel@vinas.be  | Voor offerte horeca: mail: horeca@vinas.be

 

© Wijnhuis Vinas 2005 - 2020