Vond u ons via een zoekrobot? Klik dan hier om naar de startpagina te gaan

  U bevindt zich hier: Wijnen >> Frankrijk  >> Bordeaux >> Château Penin                                                              
 BORDEAUX
 Château Penin

Patrick Carteyron, oenoloog en vijfde generatie wijnmaker maakt één van de beste Bordeaux, die onder meer door Revue de Vin de France werd bekroond met een ‘coup de coeur”. Een absoluut betaalbare Bordeaux, die ook verscheen in het speciale nummer "Caves à Vin" van Revue de Vin de France. Jaar na jaar zeer constant in kwaliteit. 

>> Lees meer op de site:  www.chateaupenin.com
Château Penin Tradition 2016 € 9.15
De basiswijn is een assemblage van 85% merlot, 10% cabernet sauvignon en 5% cabernet franc.  Een krachtige stevige en toch ronde bordeaux supérieur waar men zijn karakteristieke "terroir de graves" duidelijk proeft. De afgelopen 15 jaar heeft deze wijn in Bordeaux en Parijs de nodige medailles binnengerijfd. Kan nog 4-5 jaar blijven liggen.  
 

Château Penin Grande Selection 2016

€ 11.65
Deze wijn die minstens 12 maanden op eikenhouten vaten rijpt is gemaakt van 100% merlot. Een harmonieuze rijke volle wijn. Men ontdekt vanille aroma's afkomstig van het eikenhout die perfect samengaan met het rode geconcentreerde rijpe fruit van de druiven. Het geheel is complex, verfijnd en smaakvol. De wijn kan zich meten met de grote crus bourgeois uit de Médoc. Deze wijn komt meestal langzaam op dronk en kan zeker nog 5 jaar bewaard worden.  
 

Château Penin Les Cailloux 2016  € 16.75

De topcuvée van Château Penin wordt gemaakt van 100% merlot van een kleine wijngaard van 1,5 ha, met in de bodem zeer veel grote keien. Vandaar de naam "Les Cailloux". De wijn krijgt elk jaar minstens 12 maanden houtrijping op steeds 100% nieuwe eikenhouten vaten. Hoewel deze Cuvée gewoon "Bordeaux Supérieur" op het etiket draagt, moet hij niet onderdoen voor een cru bourgeois uit de Médoc of een Saint Emilion. Zeer geconcentreerde volle wijn verpakt per 6 flessen in een mooi houten kistje.

 

Château Penin Clairet 2019 € 8.45
    Bordeaux Clairet is een niet erg bekende appellatie voor een zeer lichte rode wijn, bijna rosé. In dit geval gemaakt van 90% merlot en 10% cabernet sauvignon. Na 24 tot 48 uur gisting wordt het sap van de most gescheiden. Daarom is deze wijn donkerder van kleur dan een rosé. Het is een soepele, fruitige droge wijn die het midden houdt tussen een lichte rode wijn en een rosé. Mag licht gekoeld geschonken en is zeer geschikt als aperitief en ook bij voorgerechten, zoals charcuterie en salades, of pizza's. Probeer eens bij het hoofdgerecht in de zomer, als het te warm is voor een rode wijn.    
 Andere Bordeaux
Prijzen steeds inclusief BTW, per bestelling vanaf 12 flessen - ook gemengd
Voor bestelling: mail  bestel@vinas.be  | Voor offerte horeca: mail: horeca@vinas.be

 

© Wijnhuis Vinas 2018