Vond u ons via een zoekrobot? Klik dan hier om naar de startpagina te gaan

  U bevindt zich hier: Wijnen >> Nieuwe wereld >> Chili >> Echeverria                                                              
 CHILI 
 Echeverria

Het geheim van Echeverria is dat het een oud familiaal bedrijf is. Alle leden van de familie werken mee, met een passie voor fruitgedreven, evenwichtige wijnen van zeer hoge kwaliteit in zowel de gewone wijnen als de topreserva’s. De druivenstokken zijn niet-geënte afstammelingen van Franse variëteiten van voor het Phylloxera-tijdperk. Het gebruik van chemische stoffen wordt tot een absoluut minimum beperkt, de pluk gebeurt met de hand en in kleine mandjes voor maximum 18 kilogram om de druiven niet te beschadigen. Hier heeft men zuiver smeltwater van de Andesgletsjers ter beschikking voor irrigatie, en om te zorgen dat de planten slechts het strikte minimum aan water krijgen wordt het waterpeil in elk perceel van de wijngaard tweemaal per maand gemeten. Een topdomein, vooral voor het loepzuivere fruit van de Unwooded Chardonnay, de zwaar “ge-eikte” toets van de Chardonnay Reserva, de krachtige en fruitige Cabernet Sauvignon Reserva en de voor Chili typische en zeer prijswaardige Carmenčre. 

>> Lees meer op de site van Echeverria: www.echewine.com  (Engels)
WIT
Unwooded Chardonnay 2017 € 7.25
Fris en fruitig, met een puur Chardonnay karakter. Lekkere aperitiefwijn of bij koude zeevruchten en delicate vissoorten, jonge kazen en geitenkaas  
Chardonnay Gran Reserva 2016 € 9.65
Van deze Vińa Echeverria Chardonnay Reserva vergistte 50% op houten vaten, de rest op inox. Na een gedeeltelijke malolactische gisting, rijpte 50% van de wijn op klassieke Franse eiken vaten.  Zo krijg je een romige, volle wijn met veel rijp fruit van ananas en peer, aangevuld met gedroogd fruit en honing.  Ondanks zijn romig karakter behoudt hij voldoende frisheid. Complex, fris en lekker bij zalm, tonijn, pasta in roomsaus en wit vlees en kip.  
 
ROOD  
Echeverria Carmenčre Reserva 2016 € 7.25

De Carmenčre Reserva kreeg een lichte houtrijping van 4 tot 5 maanden in gebruikte Franse eiken vaten, waardoor de tannines worden verzacht. Een lichtrode kleur, intense aroma's van vooral zwart fruit en in de smaak wordt het fruitige aangevuld met kruidigheid, een beetje vanille en mooi versmolten tannine.

 
Echeverria Carmenčre Gran Reserva 2015 € 9.65
Deze Gran Reserva Carmenčre krijgt afhankelijk van de jaargang 10 tot 12 maanden rijping op Franse eik. Donkerrode kleur met violette tonen. In de neus intense aroma's van rijpe pruim en zwarte bessen, en een toets van leder, zwarte peper en vanille. Zacht en volmondig met een licht getoaste lange afdronk. Rijke, fluwelige en bijzonder aantrekkelijke wijn, zeker in het gezelschap van gebraden (liefst runds)vlees.  
 
  Andere Chileense wijnen
Prijzen steeds inclusief BTW, per bestelling vanaf 12 flessen - ook gemengd
Voor bestelling: mail  bestel@vinas.be  | Voor offerte horeca: mail: horeca@vinas.be

 

© Wijnhuis Vinas 2005 - 2020