Vond u ons via een zoekrobot? Klik dan hier om naar de startpagina te gaan

  U bevindt zich hier: Wijnen >> Nieuwe wereld >> Chili >> Las Ninas                                                              
 CHILI 
 Vina Las Ninas

Las Ninas is het Spaanse woord voor “meisjes”. Daar worden in dit geval de eigenaars mee bedoeld, namelijk de familie Dauré van Château de Jau in Zuid-Frankrijk. De naam verwijst naar de 8 vrouwen achter dit wijngoed. Zij zijn niet alleen zusters, moeders en dochters, maar ook oenologen, verkoopsdirecteurs, marketingmanagers, … Deze sterke ambitieuze vrouwen voeger een gedurfde, elegante en vrouwelijke stijl toe aan hun wijnen. Vroeger stonden hun foto’s op het etiket, die elk jaar opnieuw genomen werden. Een beetje jammer dat ze nu vervangen zijn door een gestileerde tekening. Gelukkig maken ze nog steeds in dezelfde stijl toegankelijke en vlotte wijnen met een onmiddellijke charme en hoge "drinkbaarheidsfactor". 

De wijngaarden liggen in Apalta en strekken zich uit over een gebied van 160 ha, met een terroir dat zeer eigen is aan het gebied van de Colchagua-vallei. Onder een laag granietzand bevindt zich een bodem van harde klei die tot een diepte gaat van 1,5 à 2 meter. De waterhuishouding wordt hiermee perfect geregeld: de neerslag van de lentemaanden wordt opgeslagen als in een reservoir, waardoor tijdens de droge en hete zomermaanden voldoende voorraad aanwezig blijft in de bodem. Ook het klimaat kent er een ideaal verloop. Tijdens de zomer kunnen de temperaturen er overdag oplopen tot 40° C, terwijl ze ’s nachts weer afkoelen tot een aangename, frisse 15° C. Hierdoor kunnen de druiven perfect afrijpen, maar blijven ze tegelijk ook krokant en fris, wat zich uiteraard ook weerspiegelt in de wijnen.

>> Lees meer op de site van Las Ninas: www.vinalasninas.cl
WIT
Chardonnay Reserva Las Ninas 2018 € 10.65

Expressief parfum met een duidelijk Nieuwe-Wereld temperament: ananas, pompelmoes, peer, perzik en een lichte hint van kokosnoot, honing en banaan. Daarna een opvallend evenwichtige structuur, met een perfecte aciditeit. Een Chardonnay met een aangename frisheid, en tegelijkertijd zacht en vol van smaak. Past uitstekend bij wit vlees, zoals gebraden kip, maar zeker ook bij kreeft, zeevruchten en allerhande pasta’s.

 
 
ROOD  
Carmenère Reserva Las Ninas 2018 € 11.35

Ongelooflijk fruitig en toegankelijk voor een Cabernet Sauvignon. Een krachtige en geconcentreerde wijn met stevige maar toch zachte tannines.

 
 
Premium Rouge (vroeger: Tacon Alto) Las Ninas 2017 € 20.35

Een blend van Cabernet Sauvignon, Syrah, Mourvèdre en Merlot, waarvan de verhoudingen van jaar tot jaar wisselen naargelang het resultaat van een afzonderlijke vinificatie. De Cabernet Sauvignon wordt gevinifieerd op houten vaten, terwijl de andere druivensoorten op lage temperaturen een ‘macération carbonique’ ondergaan, waardoor het fruitig karakter en de complexiteit aan aroma’s wordt gegarandeerd. Na de assemblage laat men de wijn nog gedurende 10 à 12 maanden rusten op Franse eikenhouten vaten. Dit alles resulteert in een heerlijk, complex, fruitig aroma met noties van eucalyptus en braambessen. Dankzij de zorgvuldige assemblage proeven we een uitermate rijke en zachte structuur waarbij de mooi afgeronde tannines zorgen voor deze uiterst elegante Premium. Aan tafel liggen combinaties met allerhande ragout en gebraad voor de hand.

 
   Andere Chileense wijnen
Prijzen steeds inclusief BTW, per bestelling vanaf 12 flessen - ook gemengd
Voor bestelling: mail  bestel@vinas.be  | Voor offerte horeca: mail: horeca@vinas.be

 

© Wijnhuis Vinas 2005  -  2020