LAATSTE FLESSEN

Dit is een éénmalige en unieke aanbieding, die we nooit meer zullen kunnen herhalen. Er zijn nog enkele van de prachtige wijnen die wij uit een faillissement konden kopen, en die wij nu aanbieden aan onze klanten aan een uitzonderlijke prijs. Het aantal flessen in voorraad is de toestand op 09/01/2013.  
 
Pintia 2006, Toro (Spanje)

 

Dit domain is eigendom van het mythische domein Vega Sicila in Ribera del Duero. Het telt 95 hectaren, waarvan de helft zeer oude wijnstokken. De naam komt van het oud-Romeinse dorp Pintia (4e eeuw voor Christus). Uiteraard wordt de wijn gemaakt van 100 % Tinta de Toro. Deze rijpt 13 maanden op nieuwe Franse eik. Parker gaf de 2006 een score van 92.

 

Prijs per fles : 38.65 (incl BTW), verzending voor 6 euro per fles, 8 euro per 2 flessen
Uniek aanbod per 6 flessen: 210 euro incl BTW en gratis verzending in België (+ 3 euro voor Nederland).

Beschikbaar: 56 flessen

 

Les Premières Brûmes de Closiot, Sauternes 2007 & 2008
 

Bernard Sirot is zonder twijfel een van de bekendste en meest geapprecieerde wijnbouwers-journalisten van Bordeaux en omstreken. Hij is de Belgische ambassadeur van Vinopres in Frankrijk en mede-organisator van de Concours Mondial van Brussel. Daarnaast zet hij zich even hard in voor het domein van zijn vrouw Françoise, de wijngaard ‘Le petit Closiot’, prachtig gelegen tussen de groten van Barsac in de appellatie Sauternes. We spreken hier over regelrechte auteurswijnen die zonder uitzondering gemaakt worden van oude wijnstokken. Het gamma wijnen is een goed voorbeeld van de dynamiek die achter het succes van het huis schuilt: de Premières Brumes de Closiot is een schitterend voorbeeld van hoe men aan wijneducatie doet en hoe men liefhebbers de wijnen van Sauternes leert appreciëren. Deze wijn wordt namelijk gemaakt van een eerste "trie" en opgevoed op cuves (zonder eik).

Prijs per fles: € 10.45, verzending voor 6 euro per fles, 8 euro per 2 flessen

Uniek aanbod per 6 flessen: 60 euro, gratis verzending binnen België (+ 3 euro voor Nederland)

Meer informatie: www.closiot.com

(Normale winkelprijs 15 à 17 euro naargelang de jaargang, prijs afgehaald op het domein in Sauternes  zelf: € 14.80)

Beschikbaar: 2007:   72 fl
                     2008:   16 fl

 

 
 
 

 

© Wijnhuis Vinas 2005-2013