|
De Chianti Classico-wijnen van Castello di Brolio hebben
een lange, rijke geschiedenis. Het middeleeuwse kasteel op de grens
tussen Firenze en Siena kwam in 1141 in handen van de familie Ricasoli. Een
Chianti Classico moet voor minimum 80% uit Sangiovese bestaan. In deze
wijn is de overige 20% aangevuld met Merlot (15 %) en Cabernet Sauvignon (5 %).
Het resultaat? Een kersenrode kleur met doorschijnende randen. In de
neus overheersen zwart fruit, confituur en houttoetsen. Een complex
aroma en in de mond: zwart fruit, aardse toetsen en een heerlijke
mineraliteit. Deze wijn heeft aangename zuren en in de afdronk een
lichte stevigheid van wat tannines en een lange afdronk. Absoluut een
lekkere wijn: diepe kleur, zeer intense fruitneus
en een brede smaak. Perfecte begeleider van pastagerechten, salami,
antipasti, lamsvlees met zuidelijke kruiden, stoofschotels met
rundvlees. Op dronk na 2-5 jaar maar zeker een achttal jaar houdbaar.
Robert Parker
The 2010 Chianti Classico Brolio is a gorgeous wine. In
fact, it is one of the most delicious wines I have tasted from Ricasoli
in a long time. Sweet dark cherries, licorice and tobacco burst from the
glass in this big, hugely rewarding Chianti Classico. The purity and
vibrancy of the fruit is striking. This is a terrific wine for the
money. Anticipated maturity: 2012-2016. |
|
|