|
Ook dit is weer een
internationaal erkende Châteauneuf du Pape, van het plateau La Crau op
15 km van Avignon.
De druiven worden ecologisch verantwoord geteeld
door gebruik van sproeistoffen zoveel mogelijk te beperken, gebruik van
biologische technieken zoals die van de "sexuele verwarring"; snoei,
organische bemesting, bodembewerking, groene oogst en ontbladering. Er
wordt manueel geoogst met strenge dubbele sortering in de wijngaard.
|
|
|
|
Gemaakt van
grenache noir (65%), mourvèdre (15%), syrah (15%), cinsault en andere
(5%) is
dit een
wijn met een intense robijnrode tot purperen kleur, met een explosief
bouquet van zoethout, kruiden en zwart fruit; in de mond is hij
buitengewoon rijk, sappig en zuiver met veel kracht en grote lengte.
Bewaarpotentieel: 10 tot 20 jaar.
Zoals alle Châteauneuf wijnen past deze wijn perfect bij rood vlees,
vlees in saus, gestoofd vlees, sterkere wildgerechten, zachte kazen,
sterkere kazen. Rijpheid: drinken tussen 2006 en 2020.
Ook verkrijgbaar in
halve flesjes, magnum 1.5 L), jeroboam (3L) en methusalem (6L) |
|
|
|
|
Gemaakt van
clairette (40%), grenache blanc (30%), bourboulenc
(15%), roussanne (15%) van gemiddeld 35 jaar oud. deze wijn heeft een
licht strogeel kleur evoluerend naar goudgeel en een rijk bouquet van
bloemen, fruit en honing; in de mond is hij rijk en fruitig; na rijping
(4-5 jaar) ontwikkelen zich tertiaire aroma's van gedroogd fruit (noten,
hazelnoten) en hars zonder dat de wijn zijn frisheid verliest. Kan vijf
tot tien jaar bewaren. |
|
|